СЪОБЩЕНИЕ

ЗА ВАШЕТО ПО-ДОБРО НАСТРОЕНИЕ И ЕМОЦИИ НА ТУРЛАШКИЯТ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР „КАДА КУМ ПРАСЕ И ТИ ВРЕЧУ“ С.ЧУПРЕНЕ НА 09.06.2018 Г. /СЪБОТА/СМЕ ПОДГОТВИЛИ НЯКОЛКО КОНКУРСА:
1. КОНКУРС „МИНИ МИС И МИНИ МИСТЪР ТУРЛАЧЕ“
В НЕГО МОГАТ ДА УЧАСТВАТ ДЕЦА ДО 10 ГОДИНИ, ОБЛЕЧЕНИ В ТРАДИЦИОННИ ТУРЛАШКИ НОСИИ. КОНКУРСА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА СЦЕНАТА ОТ 11:00 ЧАСА.
2. КОНКУРС „БАБА И ВНУЧЕ“
В НЕГО МОГАТ ДА УЧАСТВАТ БАБИТЕ СЪС СВОИТЕ ВНУЦИ, ТРЯБВА ДА ПРЕДСТАВЯТ РЕПЕРТОАР ПО ИЗБОР ДО 5 МИНУТИ. КРИТЕРИЯТ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ Е АРТИСТИЧНОСТ И ТВОРЧЕСТВО. МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ – СЦЕНАТА, ОТ 17:00 ЧАСА.
3. КОНКУРС „НАЙ РАДЕТЪН И НАЙ-ЯК ТУР ЛАК“
ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА ВОЛЕЙБОЛНОТО ИГРИЩЕ ОТ 18.00 ЧАСА. УЧАСТНИЦИТЕ В КОНКУРСА ТРЯБВА ДА ПРЕОДОЛЕЯТ 3 ПРЕПЯТСТВИЯ ЗА ИЗДРЪЖЛИВОСТ И СРЪЧНОСТ.
НАГРАДИ;
ЗА ПЪРВО МЯСТО-100 ЛЕВА ЗА ВТОРО МЯСТО – 60 ЛЕВА ЗА ТРЕТО МЯСТО – 40 ЛЕВА
МЯСТО ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА ТРИТЕ КОНКУРСА – НА ИНФОРМАЦИЯ
4. КОНКУРС ЗА НАЙ-ВКУСНА ТУРЛАШКА БАНИЦА С НАГРАДЕН ФОНД. ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА УЧАСТВАТ В КОНКУРСА ДА ПРЕДСТАВЯТ СВОИТЕ БАНИЦИ В ПЕНСИОНЕРСКИЯ КЛУБ ДО 11:00 ЧАСА.

VII фолклорен турлашки събор

На 16 юни 2012 село Чупрене бе домакин на седмия Турлашки фолклорен събор „Када кум прасе и ти вречу”. Началото е поставено през 2006 година, когато участие в събора взимат колективи от 7 читалища от общините Чупрене, Белоградчик и Чипровци. Организатори на събора са община Чупрене и читалище „Христо Ботев” в селото. На събора освен домакините от Чупрене ще участват и фолклорни състави от Горни Лом, Долни Лом, Воднянци, Лом, Гара Орешец, Каменна рикса, Извор, Антимово, Долно Белотинци, Кошава, Стакевци, Салаш, Паволче, Бързия, Смоляновци, Чипровци, Превала, Горна Лука, Митровци, Димово, Гомотарци и от село Велики Извор от Сърбия. Фолклорният събор започва в 9.30 часа на площада в селото.